Skip to content

1, A nem nemesfém kerámia korona fémrésze tartalmaz-e nikkelt?

A nem nemesfém kerámia korona fémrészét nikkelmentes öntőfémből készítjük. Teljes összetétele: Metaplus Uni: (összetevők: Kobalt 63,0%, Chrom 25,5%, Wolfram 8,5%, Silicium 1,1%, Molybaen 1,0%, Mangan 0,8%, Kohlenstoff 0,1%)

Az összes fémlemezes munkáink is nikkelmentes fémből készülnek. BEGO Vironit Extra Hard (összetétel: Co 63%, Cr 30%, Mo 5%, Si 1,1%, Mn, C)

2, Mennyi a fémkerámia koronák készítési ideje, ha vázpróbát is kérek?

A fémkerámia koronák készítési idejére vonatkozó kérdését egy példával válaszolnánk meg. Ha ön hétfőn lecsiszolja a fogat és még aznap szállítónkkal elküldi a laboratóriumba mi kedden és szerda délelőtt elkészítjük az ön vázát és csütörtökön a rendelőjébe szállítjuk. Ha aznap lepróbálják és visszaküldik akkor a következő hét keddjére a kész terméket elküldjük. Ez összesen 5 munkanap próbával együtt. Amennyiben nem kér próbát abban az esetben már péntek reggelre eltudjuk készíteni, ami csupán 3 munkanapot jelent. Egyedi estekben ettől el tudunk térni, külön megbeszélés alapján.

3, Vállalnak-e sürgősségi munkákat, ha igen, milyen kondíciókkal?

Sürgősségi munkát vállalunk, minden esteben előzetes egyeztetés alapján. Ennek külön anyagi vonzata nincs.

4, Adnak-e munkalapot vagy az orvos dokumentálja a munkát?

Munkalapot biztosítunk, egy külön erre a célra rendelt- megrendelőtömböt küldünk ügyfelein számára, melyben három példányban dokumentálható a munka. az Első példány kíséri a munkát, a második példány a miénk, a harmadik Önnél marad. Megrendelést web oldalunkon keresztül is eljuttathat hozzánk, erről kérje tájékoztatásunkat.

5, Milyen fizetési feltételekkel dolgoznak?

Nálunk nem kell minden munkát azonnal kifizetni, mert havi elszámolási rendszerrel dolgozunk. A sorszámozott megrendelők alapján készítünk egy kimutatást az elkészített termékről, melyet a kézhezvételtől számított öt napon belül kell kiegyenlítenie átutalással vagy készpénzzel. Természetesen, ha Önnek jobban megfelel lehet az elszámolás heti, vagy alkalmankénti is.

6, Miért jobb a galván arany az öntött aranynál?

A galván technológiánál elektromos úton nyerjük ki a 99,9%-os aranytartalmú nemesfémet, ami a fém rácsszerkezetét lényegesen szilárdabbá teszi, az az öntési eljárás során előállított aranyénál. Tehát egy galván arany mindenképpen keményebb, mint öntési eljárással készült arany munka, ezért sokkal vékonyabbra és a fogászatban alkalmazhatóbbra lehet megmunkálni. Mivel 24 karátos aranyról van szó ötvözési eljáráson nem negy keresztül, ezért tiszta aranyról beszélhetünk. Igy a biokompatibilitása is lényegesen jobb az öntött munkákénál. A 80 mikronos illeszkedési pontosság pedig azért érhető el mert a gyártás folyamán a fogtechnikus, kidolgozó eszközzel nem nyúl bele a korona belsejébe, abban méretváltozást nem okoz, valamint felületi sérüléseket sem. A műveletek során az elektromos felrakodás miatt egyenletes falvastagságot (0,2-0,3 mm) érünk el, igy nagyon sok helyet spórolunk.

7, Melyik a legesztétikusabb, tartós megoldás, ha szeretném a fogtömést kiváltani?

Ha igazán esztétikus pótlást szeretne kapni, -nyilván hogyha ez orvosilag is indikált (megfelelő mennyiségű fog állomány, esztétikailag kiemelt területek, esztétikus fogkörnyezet…stb)- mindenképpen a tömések helyett inlay-eket ezen belül porcelán inlay-eket javaslunk. Ennek fajtái: préskerámia és tűzálló csonkra épített kerámia inlay, A Clarus Fabernél mindenképpen a NON-PRESS tűzálló csonkra égetett kerámia pótlásokat helyezzük előtérbe. Munkánk során rá kellett jönnünk arra, hogy a kerámia pótlások, inlay-ek, héjak, koronák sérüléseit (repedések, törések), főként a préselési eljárás során létrejött feszültség okozta. Ugyan a préskerámia kopása és felületi keménysége 25-30%-kal magasabb a NON-PRESS kerámiáénál, de ez az egybeöntött ridegség mégiscsak hátráltatja a fogászati alkalmazhatóságát. A tűzálló csonkra égetett kerámiát rétegekben hordjuk fel egy erre alkalmas beágyazóból készült mintára (NORIWEST) így ezt a feszültséget többszöri rétegezés miatt kiküszöböltük. Ugyan a kopási keménysége alacsonyabb a préskerámiáénál de a saját fog kopási keménységénél még így is jóval magasabb (sajnos). A technológia még azt is lehetővé teszi, hogy a rétegezés során belső színezéseket alkalmazzunk, igy az esztétikailag sokkal magasabb elvárásokat is kielégíti. A kerámiában lévő üvegrészecskék miatt részben átveszik a környezet színét, ezt hívjuk kaméleon effektusnak.

8, A kombinált munka ára milyen tételekből tevődik össze?

Egy kombinált munkát általában a porcelán koronák száma, ráépített csúsztatók száma és milyensége, járulékos teherátvivő elemek (frézelések) a fémlemez és az erre készített műanyag protézis határoz meg. Ettől, egyéni száj státuszhoz és tervezéshez képest lehetnek eltérések, ezért kérjen tőlünk minden esetben árajánlatot.

9, Miért váltanék én a meglévő fogtechnikáról Önökre?

Ne váltson!  Dolgozzon továbbra is a jól működő rendszerével, de a saját praxisának ellensége a fogorvos, aki nem próbál ki új dolgokat és lehetőségeket. Egy vállalkozás csak több lábon áll biztonságosan. Ha egy beszállítóval dolgozik, komoly kockázati tényezőknek teszi ki magát a következő területeken: pontosság, kapacitás, minőség, szakmai fejlődés. Mindig azt mondjuk az új megrendelőinknek, hogy kockázat mentesen nézze meg hogyan dolgozunk, mérje le a szolgáltatásainkat (logisztika, adminisztráció, kommunikáció, szakmai munka) és úgy dönt, hogy a mi termékünk minőségileg és árban beilleszthető az Ön szakmai palettájába, csak azokat a munkákat bízza ránk, amit úgy gondol, hogy mi biztonsággal, exakt módon el tudunk készíteni önnek.